Alhaurín el Grande

For Sale in Marbella

Regio info voor Alhaurín el Grande, Spanje

Dit authentieke en sfeervol dorp ligt een half uurtje van de kust in het binnenland en wordt gevormd door een imposante natuurlijke vesting, de traditionele stad van Alhaurín El Grande is doordrenkt van geschiedenis, gedrenkt in de klassieke Andalusische architectuur, en biedt een prachtig uitzicht over het glooiende binnenland van de Costa del Sol.

Het heeft ook een grote expat bevolking. Met haar gemakkelijke toegang tot de luchthaven van Málaga, hebben huizen in Alhaurín El Grande zijn aantrekkingskracht van Britse en Nederlandse kopers voor vele decennia. Dit binnenlandse dorp heeft al jaren een liefdesrelatie met veel Nederlanders en Britten Zuid-Spanje, Alhaurín is de belichaming van het landelijk investeren.

Villa's, huizen en appartementen

De vrij nieuw gebouwde villa's, huizen en appartementen passen perfect in de omgeving, en zijn een aanvulling op de aura van de stad, terwijl de bevolking van expats en Spaanse inwoners een bloeiende gemeenschap heeft gevormd welke de economie van Alhaurín draagt. De infrastructuur en openbaar vervoer zijn uitstekend en verbinden Alhaurín el Grande met de rest van het land. Daardoor hoeven potentiële investeerders zich geen zorgen te maken, de stad is toegankelijk, aantrekkelijk en uitstekend bereikbaar.

Cafés, pizzeria, bodegas, tapasbars en traditionele Spaanse restaurants zijn er in overvloed in het centrum van de stad. What you see is what you get... en wat je krijgt is het laid-back Spanje: honden laten zich zelf uit langs de rustige straten; oude mannen genieten van de schaduw, een sterke espresso en een spelletje schaak met vrienden op het plaza; gebruinde jongeren leunen voorover op hun bromfietsen in een zorgeloze rust; en stijlvolle señoritas slenteren door de straten.

Buiten de grenzen van de stad waar veel van de  charme van Alhaurín de ligt in landelijke omgeving, waar de talrijke wandelpaden liggen, met prachtige olijf- en citrus groves,  en uitdagende struikvormende en geurige dennenbossen. Te voet, met de fiets of te paard, het groene platteland van Alhaurín El Grande is er een om te worden onderzocht.