Benalmadena

For Sale in Marbella
Benalmadena

Costa del Sol regio info: Benalmádena

Ingeklemd beide tussen Torremolinos en Fuengirola met daartussen nauwelijks ruimte… Bouwkundige is Benalmádena schaamteloos anders. Benalmádena groeide in een weloverwogen tempo, de boulevard is breed en ruim, ondersteund door een lange reeks van uitstekende cafés, bars en restaurants. Begeleid door een groot strand. De bekroonde Puerto Marina jachthaven is een recente creatie en combineert woon-en kantoorruimte, tal van restaurants, een aantal bars en winkels en zelfs een Sealife Centre en is uniek in vorm en omvang.

Andalusische herenhuizen

Ga een paar kilometer het binnenland in en u bereikt Benalmádena Pueblo (dorp), dat het oorspronkelijke centrum is en een authentiek Spaans dorp, compleet met schilderachtige Andalusische herenhuizen, geplaveide straten en smalle steegjes. Verspreid over de stad zijn tal van twee, drie en vier sterren hotels, die allemaal immens populair bij Noord-Europese vakantiegangers zijn, terwijl de recent gebouwde woningen ontwikkelingen aan de noordelijke rand van de stad beschikken over een brede dwarsdoorsnede van de inwoners van over de hele wereld. Zowel kosmopolitisch en charmant, Benalmádena  is een betaalbare en toegankelijke bestemming voor zowel de tweede-huizen en het hele jaar door bewoners.

Benalmádena heeft een paar prachtige stranden, elke strook zand is brandschoon waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Watersporters zullen ondersteund worden door uitstekende faciliteiten die worden aangeboden langs het strand. Kieskeurige eters zullen zich verheugen op de aanwezigheid van een aantal typische Nederlandse drinkgelegenheden en restaurants.

Gedurende de dag, gonst Puerto Marina van de activiteit. Kinderen van alle leeftijden zullen genieten van de Sealife Centre en het bijbehorende minigolf, terwijl het winkelend publiek een wandeling kan maken langs de waterkant, waar een aantal boetieks, cadeauwinkels en ambachtelijke winkels te vinden zijn. Met een groot Pizza Hut, een Ben en Jerry's kiosk en tal van drinkgelegenheden waar zeer herkenbare alcoholische dranken verkocht worden, zult u zeker thuis voelen ... goed, afgezien van de 30 º C plus hitte van de zomer maanden!

Ga uit de buurt van de kust en Benalmádena beschikt ook over een aantal mooie parken (compleet met schaduwrijke paden en geurige pijnbomen), veel mooie pleinen, een doolhof van schilderachtige en rustige woonstraten en een aantal mooie winkels.