La Cala de Mijas

For Sale in Marbella
La Cala de Mijas

La Cala de Mijas

Als u vanuit Málaga op de kustweg rijdt dan krijgt u een verassend scherpe bocht. De kustweg krult hier om het dorp La Cala.  Het centrum heeft fonteinen, rotondes, gemanicuurde bomen, omzoomde lanen. Deftige oude Spaanse heren staren in verbijstering naar de snelle stad, die om hen heen gegroeid is.

Hier vindt u chique nieuwe appartementen in luxe urbanisaties, maar ook grote en luxe villa's. La Cala is een mix van Expats, toeristen en Spanjaarden maar wel met Spaanse prijzen.

In vogelvlucht heeft de stad alles wat je nodig hebt. Een grote Mercadona supermarkt, een eigen wekelijkse markt, sportvelden, een prachtig strand, het ligt aan de kustweg met snelle toegang tot alle plaatsen aan de Costa del Sol en het vliegveld. Maar ook heel veel bars en restaurants en allerlei kledingwinkels en winkels met snuisterijen, maar ook een 24-uurs apotheek.

Prijs / kwaliteits verhouding

La Cala heeft een grote Britse en Ierse gemeenschap. Maar daarnaast hebben ook veel Scandinaviërs de prijs / kwaliteits verhouding in de huizenmarkt leren te waarderen.

Dit heeft zo zijn voordelen. Als u wilt investeren in Spanje maar niet gelijk de Spaanse taal machtig bent dan kunt u hier in een verstaanbare taal uw haar knippen, hebben de Britten snel uw satelliet-tv geïnstalleerd, kunt u in het Engels een loodgieter bellen, meubels kopen en pizza´s bestellen.

Een toch heeft La Cala de voordelen van een typisch Spaans dorp, met een typisch Spaanse identiteit.